English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Uusien alkujen aikaa

10.08.2017

elokuu2017 

Oman elämän muuttaminen edellyttää tietoa ja rohkeutta. Myös silloin, kun elämää varjostaa lähisuhdeväkivalta. Mitä jos ottaisit ensimmäisen askeleen uuteen alkuun - jo tänään? Älä jätä väkivaltaa salaisuudeksi tai jää pohtimaan sitä yksin, vaan hae apua.

Turvakotiin kannattaa soittaa aina, kun tarvitset apua tai neuvoa lähisuhdeväkivalta-asioissa. Turvakodit ovat asiakkaalle maksuttomia ja auki ympäri vuorokauden. Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikaksi silloin, kun kotiin jääminen väkivallan, uhkailun tai pelon takia on mahdotonta tai suorastaan vaarallista. Turvakoti on kodinomainen paikka, jossa on henkilökuntaa paikalla vuorokauden ympäri. Turvakodin henkilökunta tukee sinua kriisitilanteen ratkaisemiseksi. Turvakodit on tarkoitettu sekä naisille että miehille ja heidän kanssaan tuleville lapsille. Älä jää odottamaan liian pitkäksi aikaa.

Väkivaltatyön avopalveluun voi tulla turvakodin jälkeen tai kun on kokenut väkivaltaa, mutta ei tarvitse turvakotia. Avopalvelu voi olla puhelinneuvontaa, ajanvaraukseen perustuvaa väkivaltatyön ammattilaisen keskusteluapua, ohjattuja vertaisryhmiä tai esimerkiksi tuettua asumista. Palveluita on tarjolla perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa kokeneille, väkivaltaa käyttäneille ja sille altistuneille lapsille, naisille ja miehille.

Jos haluat keskustella lähisuhdeväkivallasta nimettömänä, luottamuksellisesti ja kahden kesken väkivaltatyön asiantuntijan kanssa, klikkaa itsesi chattiin. Keskustelusta voit saada eväitä uuteen alkuun – olet sitten lapsi tai nuori, väkivallan kokija tai tekijä tai huolestunut läheinen. Chatin löydät sivun oikeasta alareunasta, eikä osallistuminen vaadi sinulta rekisteröitymistä. Chat on auki maanantaisin klo 17-19 suomeksi ja ruotsiksi sekä keskiviikkoisin klo 10-12.

Nettiturvakoti toivottaa kaikille aurinkoista elokuuta ja rohkeutta muutoksiin!

 

 

« Takaisin

Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook