English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Turvasuunnitelma väkivaltaiselle

Tiedät varmasti jo ennakolta, millaisissa tilanteissa hermostut ja olet vaarassa menettää malttisi. Mistä tilanne alkaa? Mitä tapahtuu? Olet ehkä aiemmin vastaavassa tilanteessa ollut väkivaltainen.

Tee sellaisten tilanteiden varalle turvasuunnitelma. Opettele tunnistamaan se kohta, jolloin pystyt hallitsemaan käyttäytymistäsi. Voi olla, että tunnistat ne kohdat kehosi kautta (esim. kätesi puristuvat nyrkkiin, sinulle tulee voimaton olo, päässäsi suhisee). Myös jokin ulkoinen asia saattaa toimia sinulle merkkinä siitä, että "nyt on rauhoituttava" (esim. riitatilanteessa kumppanin käytös). Lisää kehollisista harjoituksista löydät kohdasta Miten välttää väkivaltatilanteita.

Suunnittele, miten toimit, jotta voit hillitä itsesi ja välttää väkivaltaisen käytöksen. Tee itsehillintätehtävä.

Tapojen muuttaminen vaatii paljon työtä ja kertoo siitä, että haluat kantaa vastuuta itsestäsi ja perheestäsi.

 Mieti etukäteen:

  • Miten voit toimia uhkaavassa tilanteessa, jotta asiat eivät kärjisty?
  • Mikä paikka kotona on sellainen, jossa voit rauhoittua ja koota ajatuksiasi? Tee tästä paikasta oma turvapaikkasi, jonne vetäydyt aina tilanteen niin vaatiessa. Pyydä, että puolisosi antaa sinun olla turvapaikassasi rauhassa.
  • Kenelle voit soittaa ja kertoa tilanteesta? Onko sinulla sellaisia ystäviä, naapureita, sukulaisia tai muita henkilöitä, joille voit soittaa, kun tarvitset apua?
  • Onko sinulla sellaisia ystäviä, naapureita, sukulaisia tai muita henkilöitä, joiden luo voit mennä, jos tilanne niin vaatii?

Ota selvää asuinpaikkakuntasi palveluista. Minne voit ottaa yhteyttä, kun tarvitset ammatillista apua? Yhteystietoja löydät täällä

Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook