English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Peitä jälkesi

Jos sinua huolestuttaa, että joku läheisesi saa tietää käyneesi näillä sivuilla, lue alla olevat ohjeet välimuistin tyhjentämisestä.

Turvallisin ja paras tapa varmistaa, ettei kukaan saa tietää käyneesi näillä tai muilla vastaavilla sivuilla, on käyttää ystäväsi, kirjaston, koulun tms. tietokonetta.

Tietokoneen välimuistiin tallentuu automaattisesti koneella luettuja sivuja. On mahdollista, että välimuistiin tallentuu sellaisia tietoja ja sivuja, joita et halua muiden näkevän ja tietävän. Siksi sinun kannattaa tyhjentää välimuisti aina, kun olet käynyt sivuilla, joiden käytön haluat salata muilta. Tyhjennä välimuisti myös aina, kun olet käsitellyt sivuilla yksityisiä tietojasi.

Ohjeita selainten välimuistin tyhjentämiseen

Firefox

Paina ctrl ja h -näppäimiä, jolloin saat esiin selailuhistorian. Poista historiasta sivut, joilla vierailusta et halua jäävän jälkiä valitsemalla sivu, painamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla "poista".

tai

Selaile sivuja yksityisessä selailutilassa, jolloin mitään tietoja ei tallenneta välimuistiin. Yksityiseen selaustilaan siirrytään Työkalut -> Siirry yksityinen selaus -tilaan. Muista, että tämä pitää tehdä ennen selailun aloittamista!

Internet Explorer

Paina ctrl ja h -näppäimiä, jolloin saat esiin selailuhistorian. Poista historiasta sivut, joilla vierailusta et halua jäävän jälkiä valitsemalla sivu, painamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla "poista".

Opera

Paina ctrl, shift ja h -näppäimiä. Esiin tulevasta selailuhistoriasta voit valita sivut, jotka haluat poistaa sivuhistoriasta. Poista nämä sivut painamalla hiiren oikeaa näppäintä ja valitsemalla "poista".

Safari

Valitse ylävalikosta "historia" ja "tyhjennä historia".

Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook