English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Testit ja pelit

Testi väkivallan kokijalle

Tämä testi antaa viitteitä siitä, kuinka vakavaa kokemasi väkivalta on ja arvioi väkivallan riskiä elämässäsi. Huomaa, että testin antamat pisteet ovat viitteelliset eikä ehdoton päätelmä väkivallan riskistä. Vaikka testin pistemäärä ei kohdallasi olisikaan korkea, voit silti kokea väkivaltaa, josta selviytymiseen tarvitset apua ja tukea.

Testin kysymykset ja siinä olevat asiat voivat aiheuttaa sinulle hankalan olon. On hyvä, jos teet testin jonkun sinulle luotettavan ihmisen läsnä ollessa - jonkun, jonka kanssa voit jakaa sinulle nousevia ajatuksia. Jos teet testin yksin, mieti, kenelle voit soittaa, kenen kanssa voit keskustella? 

Testin korkea pistemäärä viittaa siihen, että tämän testin perusteella tilanteesi on erittäin vakava. Haethan apua tilanteeseesi. Apua voit hakea, vaikka et saakaan testistä korkeita pisteitä, mutta koet keskustelun tai tilanteesi arvioimisen ammattilaisen avulla tärkeäksi. 

Testin on kehittänyt Oulun ensi- ja turvakoti ry seuraavasta lähteestä: Goodman M.S.& Fallon B.C.: Supplement to Pattern Changing for Abused Women, An Educational Program, Sage, 1995

------------------------------------------------------------------------

 Testi väkivallan tekijälle

Tämä testi antaa viitteitä siitä, kuinka vakavaa on käyttämäsi väkivalta ja arvioi väkivallan riskiä sen kohteelle. Huomaa, että testin antamat pisteet ovat viitteelliset eikä ehdoton päätelmä väkivallan riskistä. Vaikka testin pistemäärä ei kohdallasi olisikaan korkea, voit silti kokea väkivaltaa, josta selviytymiseen tarvitset apua ja tukea.

 Testistä saamasi korkea pistemäärä viittaa siihen, että tämän kyselyn perusteella käyttämäsi väkivalta on vakavaa ja tilanne vaatii muutosta. Väkivallalla on vakavia seurauksia kaikille sen osapuolille: sinulle itsellesi, väkivallan kohteelle ja lapsille. 

Hae itsellesi apua väkivallan lopettamiseen. Lue lisää

Testin on kehittänyt Oulun ensi- ja turvakoti ry seuraavasta lähteestä: Goodman M.S.& Fallon B.C.: Supplement to Pattern Changing for Abused Women, An Educational Program, Sage, 1995

---------------------------------------------------------------------------

Testi lapsille ja nuorille

Minkälaisia kasvattajia vanhempani ovat?

Tämän testin avulla voit itse arvioida saamaasi kasvatusta mahdollisen väkivallan näkökulmasta. Testi ei anna valmiita muutosohjeita elämääsi, mutta auttaa arvioimaan toimenpiteiden tarpeellisuutta elämäntilanteessasi.

Vanhemmilla ja lapsilla on monia erilaisia tapoja yrittää ratkaista välillään olevia erimielisyyksiä. Erimielisyyksien selvittämistilanteessa he käyttävät erilaisia keinoja. Testissä on listattuna erilaisia vaihtoehtoisia tapoja käyttäytyä ristiriitatilanteessa.

Tämä itsearviointiväline on sovellus sosiologian professori Murray A. Strausin CTS-testeistä, joita käytetään lähes sadassa eri maassa. Kokeilemme nyt testin soveltuvuutta Suomen olosuhteissa ja otamme mielellämme vastaan palautetta testin soveltuvuudesta. Tämä testiversio on otettu käyttöön lokakuussa 2004.

Testiin vastaaminen on täysin turvallista. Ensi- ja turvakotien liitto kerää itselleen ainoastaan lukumääriä siitä monta kertaa ja miten kysymyksiin on vastattu . Nimesi, ikäsi, asuinpaikkasi tai muut tietosi eivät paljastu kenellekään.

» Siirry testiin

Hyvinvointi ja parisuhde -kysely

Hyvinvointi ja parisuhde -kyselyn tarkoituksena on pysähdyttää sinut hetkeksi miettimään parisuhteen ja hyvinvoinnin merkitystä elämässäsi. Erityisen tärkeäksi parisuhteen ja hyvinvoinnin näkökulmasta nousevat vuorovaikutukseen liittyvät asiat, joihin myös Hyvinvointi ja parisuhde -kyselyssä keskitytään.

» Siirry hyvinvointi- ja parisuhdekyselyyn

Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook