English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Muita auttavia palveluita

Nuorten turvatalot (Suomen Punainen Risti)

Viidellä paikkakunnalla toimivat Nuorten turvatalot ovat auki illasta aamuun ja auttavat kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa. Turvataloista voi saada tarvittaessa väliaikaisen yöpymispaikan.

Muita auttavia palveluita netissä


Netistä löytyy runsaasti nuorille suunnattuja auttavia palveluita erilaisiin elämänongelmiin. Olemme koonneet tähän muutamia sellaisia, joiden uskomme auttavan nimenomaan Nettiturvakodin kävijöitä. Kattavin lista kaikista auttavista palveluista (mukaan lukien mm. koulun henkilökunta ja kunnan sosiaalityöntekijät) löytyy Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuilta.

Mannerheimin lastensuojeluliitto

MLL:n auttava puhelin ja nettikirjepalvelu auttaa kaikissa murheissa.  Nuortennetissä voi keskustella muiden nuorten kanssa.

Mun kroppa

Munkoppa.fi -sivusto jakaa tietoa siitä, mitä seksuaalinen hyväksikäyttö on ja miten siihen voi puuttua.

Omat rajani (Naisten Linja Suomessa ry)

Tietoa tytöille muun muassa väkivallasta, seksuaalisesta häirinnästä, seurustelusta ja seksistä.

Riku Nuoret (Rikosuhripäivystys)

Rikosuhripäivystyksen nuorille suunnatut sivut. Tietoa muun muassa siitä, mikä on rikos ja kuinka tehdä rikoisilmoitus. Nuoria palvelee myös RIKUn auttava puhelin ja oma yhteisö IRC-galleriassa.

Tukinet

Netissä toimiva kriisikeskus, joka tarjoaa tietoa ja tukea erilaisiin ongelmiin.  Avoimia ja suljettuja keskusteluryhmiä, sekä eri järjestöjen vetämiä liveryhmiä.

Varjomaailma (A-Klinikkasäätiö)

Sivusto lapsille ja nuorille, jotka ovat huolissaan läheisten aikuisten päihteidenkäytöstä. Mahdollisuus kertoa oma tarinansa ja tehdä siitä vaikka sarjakuva. Tietoa paikoista, joihin voi ottaa yhteyttä kun vanhemman juominen huolestuttaa.

Keijunvarjo.fi  

Keijun varjo -hanke on tarkoitettu 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Maria Akatemian ja Helsingin, Espoon ja Tampereen Tyttöjen Talojen kanssa. Nuorille on tarjolla chat-keskusteluja, ryhmiä ja tietoa.  

Motoristit koulukiusaamista vastaan

Motoristit koulukiusaamista vastaan MKKV ry:n tarkoituksena on pyrkiä toiminnallaan vähentämään koulukiusaamista ja vaikuttaa yleisellä tasolla myönteisesti koulun ilmapiiriin ja oppilaiden asenteisiin, rohkaista puuttumaan kiusaamiseen ja kannustaa auttamaan toinen toistamme. Koulu tai vanhemapainyhdistys voivat esittää vierailukutsun.


Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook