English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Turvasuunnitelmat

Et voi poistaa läheisesi väkivaltaisuutta, mutta voit pohtia ja tehdä omia ratkaisujasi. Jos olet peloissasi ja joudut tekemään turvasuunnitelman omassa kodissasi olemista varten, kannattaa harkita lähtemistä turvaan jo tänään. Sinulla on oikeus turvalliseen elämään. Erityisen tärkeää se on silloin, kun perheessänne on lapsia. Väkivallalla on vakavat vaikutukset lapsiin.

Jos elät väkivallan uhan alla, opi näkemään väkivallan varoitusmerkit läheisesi käytöksessä, rauhoittamaan tilanne ja poistumaan paikalta.

Varaudu etukäteen, suunnittele ja tee turvasuunnitelma uhkaavien tilanteiden varalle. Kerro tilanteesta läheisillesi. Hae ammattiapua. Avun hakeminen on merkki siitä, että ja pidät huolta itsestäsi ja lapsistasi.

On tärkeää, että kaikki väkivaltaisessa perheessä elävät tekevät itselleen suunnitelman siitä, miten voivat turvata itsensä ja lapset tilanteiden uhatessa kärjistyä. Myös lasten ja nuorten on tärkeä tehdä oma suunnitelmansa. Väkivaltainen voi puolestaa suunnitella, miten voi hillitä itsensä ja välttää tilanteiden kärjistymistä väkivallaksi.

 

» Kirjallinen turvasuunnitelma (pdf)

Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook