English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Oppaita ja muuta materiaalia

Tälle sivulle on koottu perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan liittyviä maksuttomia oppaita ja muita julkaisuja. Lisää maksuttomia ja maksullisia julkaisuja löydät Ensi- ja turvakotien liiton kirjakaupasta.


Turvakoti työnä.
Ensi- ja turvakotien liitto 2015

Selvitys tuo esille Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistysten turvakotityön ja siihen liittyvien avopalvelujen sisältöjä ja niiden vaikutuksia erityisesti siitä näkökulmasta, miten ne vastaavat asiakkaiden avuntarpeisiin. 

"Kannusta minut vahvaksi!" Kohti turvallista lapsuutta.
Ensi- ja turvakotien liitto 2015

Ensi- ja turvakotien liiton Kannusta minut vahvaksi! -esitteessä kerrotaan kannustavasta kasvatuksesta ja lapsen kaltoinkohtelusta.

Rispektii - Näkökulmia nuorten kohtaamaan perhe- ja lähisuhdeväkivaltaa.
Ensi- ja turvakotien liitto 2014

Julkaisun artikkelit kertovat, mistä nuori saa eväitä väkivallattomaan elämään, väkivallasta sisarusten välillä ja seurustelusuhteessa, lasten ja nuorten käsityksistä kuritusväkivallasta, monikulttuurisesta nuorten ryhmätoiminnasta  ja väkivaltaa kokeneiden nuorten auttamisesta verkossa.

Lapsi rikoksen uhrina
Oikeusministeriö 2013

Tämä opas on tarkoitettu vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi.Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena.

"Hiljaa oleminen ei kyllä enää auta." Tunnista perheväkivalta ja hae apua
Ensi- ja turvakotien liitto 2012

Ensi- ja turvakotien liiton väkivaltatyön esitteessä kerrotaan tiivistetysti siitä, mikä on väkivaltaa ja mistä saa apua.

Uskalla puhua väkivallasta - kolme tapaa käsitellä perheväkivaltaa yläkoulussa
Ensi- ja turvakotien liitto 2012

Oletko opettaja, tai teet muuten työtä lasten ja nuorten kanssa? Uskalla puhua väkivallasta -käsikirja on avuksesi, kun haluat käsitellä perheväkivaltaa yläasteikäisten kanssa. Kirjassa on erilaisia tuntikokonaisuuksia ja vinkkejä siihen, kuinka Nettiturvakotia ja sen materiaaleja voidaan hyödyntää opetuksessa.

Uskallanko lähteä, riittävätkö rahat
Ensi- ja turvakotien liitto 2010

Uskallanko lähteä, riittävätkö rahat -materiaali on tarkoitettu sinulle, joka olet kokenut perheväkivaltaa ja olet huolissasi omasta ja perheesi taloudellisesta tilanteesta erovaiheessa. Se kertoo, miten selvitä erilaisista tilanteista ja ohjaa tiedon lähteille. Materiaalin tarkoitus on auttaa sinua selviytymään antamalla tietoa ja linkkejä, joiden avulla edetä.

Onko joku tuntemasi nainen parisuhdeväkivallan kohteena?
Opas perheenjäsenille, ystäville ja naapureille

Naisten Linja

Naisten Linjan oppaassa vastataan niihin kysymyksiin, joita väkivaltaa kokeneiden naisten läheiset ovat esittäneet ottaessaan yhteyttä Naisten Linjalle. Opas on luettavissa ja tulostettavissa Naisten Linjan nettisivuilta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Päänavaus selviytymiseen - väkivaltaa kokeneiden naisten käsikirja
Naisten Kulttuuriyhdistys ry 1999

Tämä erittäin pidetty ja laajalti käytetty opas on laadittu väkivallasta selviytyneiden naisten ja ammattityöntekijöiden yhteistyönä. Käsikirjan tarkoitus on antaa naisille tietoa ja toivoa siitä, että muutoksen mahdollisuus on olemassa.


Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook