English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Mistä saan apua, kun pelottaa?

Apua voi hakea niiltä aikuisilta, joiden kanssa olet tekemissä ja jotka ovat sinulle turvallisia. Puhuminen auttaa, ole vaan rohkea.

Kenelle minä voin puhua ja onko siitä apua?

Voit puhua vaikkapa:

  • harrastuksen valmentajalle
  • kouluterveydenhoitajalle
  • koulukuraattorille
  • oppilashuoltoryhmän jäsenelle
  • opettajalle
  • mummulle, papalle tai jollekin muulle sukulaiselle
  • kaverille tai kavereiden vanhemmille
  • sisaruksille
  • omalle lemmikkieläimelle

On tärkeää, että kerrot kokemuksistasi muille, etteivät ikävät asiat jää möykyksi sisääsi. Sano rohkeasti, että meidän kotona riidellään ja se tuntuu kamalalta. Aikuiset auttavat sinua ja myös sinun perhettäsi saamaan lisää apua. Joskus helpottaa myös, kun saa kirjoittaa tai piirtää omista tunteistaan. Jos sinulla on päiväkirja, kirjoita siihen. Jotkut lapset sanovat, että kuuntelevat musiikkia ja sekin helpottaa. Myös piirtäminen ja maalaaminen voi helpottaa oloasi.

Mistä voin saada apua?

Täältä Nettiturvakodista löydät paljon tietoa väkivallasta. Nettiturvakodissa voit myös Chattailla työntekijän kanssa (ensin pitää vain luoda käyttäjätunnus ja salasana). Täältä Nettiturvakodista löydät myös nuorten tekemiä laulua, kannattaa käydä kuuntelemassa.

Suomessa on myös turvakoteja, jonne voi aina soittaa. Kaikkien turvakotien puhelinnumerot löydät täältä. Turvakotiin voi soittaa aina ja saat sieltä apua ja lisää tietoa, miten toimia.

Hätänumeroon 112 voit soittaa milloin vain! On myös nettipoliiseja, jotka auttavat jos sinulla on kysyttävää nettiin liittyvissä asioissa tai jos sinua ahdistellaan netissä. Nettipoliisien yhteystiedot löydät täältä

Voit myös ottaa yhteyttä lastensuojelun sosiaalityöntekijään puh. 112 kautta. Asiaa lastensuojelusta -sivusto, kertoo sinulle, mitä varten lastensuojelu on ja mitä apua sieltä voi saada.
MLL:n ja Väestöliiton sivuilla on keskustelupalstoja ja paljon tietoa lapsille ja nuorille, myös ihan normaaliin kasvuun ja kehit-tymiseen liittyen, kannattaa käydä sivuilla katsomassa.

Lähde:

Minun kotona riidellään. Pipsa Savolainen, lapsityöntekijä, Lahden ensi- ja turvakoti ry.


Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook