English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Väkivallan tekijälle

Olet ehkä säikähtänyt omaa väkivaltaisuuttasi ja tuntenut siitä häpeää jälkeenpäin. Et ehkä tunnista itseäsi omasta käytöksestäsi. Joskus saatat yrittää vähentää häpeän tunnettasi siirtämällä vastuuta tapahtuneesta uhrin syyksi tai yrittämällä tulkita väkivaltaisia tekoja sattumaksi. Voi myös olla, että olet oppinut aiemmin elämässäsi toimintamalleja, jotka altistavat väkivallan käytölle. 

Nämä sivut on tarkoitettu sinulle, joka olet huolissasi omasta väkivaltaisuudestasi. Hyvä, että olet lähtenyt muuttamaan tilannetta. Nettiturvakodissa voit arvioida omaa tilannettasi sekä saada tietoa ja löytää apua.

Jos omat keinosi eivät riitä tilanteen muuttamiseen, hae ammattiapua. Erityisen tärkeää se on silloin, jos väkivalta on jatkunut kauan tai perheessä on lapsia. Vaikka puhuminen hirvittäisi, kannattaa lähteä liikkeelle. Mitä aikaisemmin selvität tilannetta, sitä parempi. Väkivalta ei katoa vaikenemalla.

Nettiturvakodissa voit myös varata kahdenkeskisen ajan chat-keskusteluun perhe- ja lähisuhdeväkivallan parissa työskentelevälle ammattilaiselle.

Myös läheisten tai muiden samaa kokeneiden kanssa puhuminen auttaa. Nettiturvakodin keskusteluissa voit lukea muiden tarinoita ja kertoa oman selviytymistarinasi.

ITSEARVIOINTI
Arvioi onko elämäntilanteesi tavallista alttiimpi väkivallalle.
SELVIYTYMISKEINOJA
Turvallisuutta lähisuhteisiin. Mitä voit tehdä? Miten tästä eteenpäin?
MIES VÄKIVALLAN TEKIJÄNÄ
Artikkeleita miehen tekemästä väkivallasta ja selviytymisestä.
NAINEN VÄKIVALLAN TEKIJÄNÄ
Artikkeleita naisen tekemästä väkivallasta ja selviytymisestä.
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook