English
» Sivukartta » Kirjaudu sisään» Rekisteröidy
Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook

Miten välttää väkivaltatilanteita

Paras tapa välttää väkivaltatilanteita on ennakoida ne ja suunnitella etukäteen miten toimia, jotta pahoinpitelyä ei tapahtuisi.


Jos omat keinot eivät riitä, hae itsellesi apua ajoissa!

  • Opettele tunnistamaan itsessäsi niitä merkkejä ja tunteita, jotka edeltävät väkivaltaa. Toimi ajoissa toisin. Sano esimerkiksi, ettet halua tilanteen päättyvän väkivaltaan ja lähde sovitusti pois joksikin aikaa.
  • Kun huomaat olevasi tilanteessa, jossa olet aiemmin alkanut käyttäytynyt väkivaltaisesti, kiinnitä huomiosi omaan kehoosi ja käyttäytymiseesi.

    Hallitse kiihtymystäsi, hengitä syvään ja rauhallisesti palleaa käyttäen ja keskity positiivisiin ajatuksiin kuten ”osaan toimia järkevästi tässä tilanteessa”. Istu alas ja laita jalkapohjat tukevasti maata tai lattiaa vasten. Istuessaan harvoin pahoinpitelee ketään. Puhu rauhallisesti, älä huuda. Pysyttele tarpeeksi etäällä kumppanistasi, vähintään käsivarren mitan päässä. Olisiko huumorilla mahdollista yrittää laukaista tilannetta?
  • Jos väkivaltaa esiintyy ainoastaan päihtyneenä, kannattaa miettiä myös oman päihteiden käytön rajoittamista. Tietoa päihteistä ja riippuvuuksista löydät Päihdelinkistä.  
  • Tee sopimuksia puolison kanssa siitä, miten toimitte uhkaavassa tilanteessa. On hyvä sopia perheen kanssa etukäteen, miten toimitaan ja mitä seuraa jos väkivaltaa esiintyy. Soitetaanko poliisit, kerrotaanko sukulaisille, otetaanko yhteyttä johonkin auttamistahoon, muutetaanko erilleen?
  • Onko olemassa omaisia tai ystäviä, joille voisit kertoa asiasta ja jotka voisivat tukea sinua väkivaltatilanteiden välttämisessä?
  • Tee oma turvasuunnitelmasi.

 

Jos sinulla on lapsia, hae apua jo yksin heidän vuokseen, jottei heidän tarvitsisi nähdä tai kuulla väkivaltatilanteita. Väkivallalla on aina vaikutuksia lapsiin.

Print RSS-feed Share on Twitter Share on Facebook